Migrace na Microsoft 365 - Novinky #10

Logo Migrace na Microsoft 365

For English click here.

NOVINKY #10

18. března 2021

MIGRACE SOUBOROVÝCH SLUŽEB

Vážení kolegové, pedagogové a studenti,

Rádi bychom Vás informovali, že na AMU začíná druhá etapa migrace na Microsoft 365. V této etapě budeme spouštět  souborové služby jako jsou OneDrive a SharePoint. Zároveň do těchto cloudových uložišť budeme migrovat všechna data, která jsou nyní uložená na síťových discích a dostupná přes Filr. Migrace souborových služeb bude probíhat v dubnu až v červnu 2021 a bude zahrnovat:

1. Domovské disky uživatelů (adresář HOME / disk I).

2. Společné soubory na sdílených discích (např. sdílený disk S).

3. Síťové disky vytvořené pro pracoviště (např. Nakladatelství).

OneDrive

OneDrive je služba, která umožní všem uživatelům AMU (zaměstnancům, pedagogům i studentům) nahrávat své dokumenty, fotografie a další jiné soubory na cloudové úložiště. Díky tomu mohou mít online přístup ze všech svých zařízení připojených k internetu, jako je například tablet a chytrý telefon.

Výchozí kapacita uložiště bude nastavena na 25 GB.

SharePoint

SharePoint je platforma pro webové aplikace. Spojuje v sobě různé funkce, které jsou tradičně oddělenými aplikacemi. Na AMU tuto platformu budou používat primárně zaměstnanci a pedagogové, a to například ke sdílení souborů v rámci pracovišť a kateder. Další praktickou funkcí SharePointu bude možnost publikování sdílených souborů přes SharePoint weby.

Výchozí kapacita uložiště pro pracoviště a katedry bude nastavena na 25 GB.


Více informací k migraci naleznete na našich informačních stránkách migrace.amu.cz v sekci "Etapa 2" nebo nás můžete kontaktovat na adrese pc@amu.cz.


Děkujeme a vážíme si Vaší spolupráce!

Za tým migrace,

Tomáš HOLÝ
Počítačové centrum AMU

pc@amu.cz
+420 234 244 508

Pokud se Vám tato zpráva nezobrazuje správně, klikněte zde.

Přílohy
amu_onedrive_sharepoint.png