Microsoft Teams - Novinky #1

Logo Migrace na Microsoft 365

NOVINKY #1

30. září 2020

ONLINE VÝUKA

Vážení kolegové a pedagogové,

vzhledem k současné situaci pandemie COVID a tím vzniklé nutnosti přechodu na distanční výuku a online komunikaci, bychom Vás chtěli seznámit s některými technickými možnostmi a nabídnout Vám nástroj, který by Vám při Vaší výuce mohl pomoci.

Možností online komunikace (platforem a aplikací) je celá řada a určitě si můžete vybrat tu variantu, která Vám pro Vaši výuku bude co nejlépe vyhovovat. Pokud ještě vybíráte, jakou z možných variant použít, prosím podívejte se na náš rozcestník online výuky, který najdete jako přílohou tohoto newsletteru.
 

MICROSOFT TEAMS

Rádi bychom Vám nabídli možnost využití aplikace Microsoft Teams pod školní licencí Microsoft 365. Tato platforma je AMU doporučená a podporovaná pro online výuku. Je vhodná jak pro chatování, tak pro videohovory, opakující se schůzky a sdílení souborů se studenty.
 
Do této aplikace se můžete přihlásit například ze stránek teams.microsoft.com, kde si ji i můžete stáhnout do Vašeho soukromého zařízení. Přihlašovací údaje do Microsoft Teams jsou stejné, jako do Vaší emailové schránky, tedy Váš e-mail s hlavním heslem do sítě AMU.

 

TÝMY

V Microsoft Teams je možné vytvářet takzvané "Týmy", které jsou praktické pro úzkou komunikaci a sdílení souborů například se studenty v rámci předmětu, oddělení v rámci pracoviště, při práci na projektech apod. Pokud byste měli zájem o založení Vašeho týmu, prosím, vyplňte formulář o jeho vytvoření na adrese helpdesk.amu.cz a my Vám Váš tým založíme.

 

PODPORA

Více informací a návodů jak pracovat v Microsoft Teams najdete na těchto uvedených stránkách:

Informace: navody.amu.cz/sluzby/pedagogove/microsoft-teams
Návody: navody.amu.cz/teams

Doufáme, že Vám tyto informace budou užitečné, a jsme Vám samozřejmě i nadále k dispozici. Usilovně pracujeme na tom, abychom tuto náročnou situaci společně zvládli!

Děkujeme Vám za spolupráci a přejeme hodně sil!

Tomáš HOLÝ
Počítačové centrum AMU

pc@amu.cz
+420 234 244 508

Pokud se Vám tato zpráva nezobrazuje správně, klikněte zde.

Přílohy
amu_teams_02.png
rozcestnik_online_vyuky.pdf