Migrace na Microsoft 365 - Novinky pro zaměstnance #4

Logo Migrace na Microsoft 365

NOVINKY #4

10. července 2020

MIGRACE EMAILŮ

Vážení kolegové,

rádi bychom Vás informovali, že migrace Vašich emailů  probíhá v pořádku. Proto Vás chceme připravit na konkrétní okamžik přechodu, který proběhne již v druhé polovině srpna. Přesný den přechodu Vám včas sdělíme nejpozději 14 dní předem. Nemusíte se tedy ničeho bát. :-)

CO SE STANE V DEN PŘECHODU

► Všechny Vaše emaily budou přeneseny z GroupWisu do nového emailového prostředí, do kterého můžete přistupovat pomocí emailového klienta Microsoft Outlook nebo přes webové rozhraní.

► Nově přijatá pošta bude přicházet do Outlooku a přestane chodit do GroupWisu.

► Do GroupWisu se budete moct ještě nějakou dobu přihlásit, abyste si mohli zkontrolovat, zda jsou v Outlooku všechny Vaše emaily a nic Vám nechybí.

► Pokud jste měli v GroupWisu nastavené přesměrování pošty na Váš soukromý email, tak toto nastavení do Outlooku nebude přeneseno a budete si jej muset nastavit znovu.

► Do Outlooku se budete přihlašovat pomocí přihlašovacích údajů do sítě AMU, tedy stejných jako používáte pro přihlášení do pracovního počítače, KOSu, či intranetu. Prosíme, zkontrolujte si, zda je znáte správně, abyste neměli problém se přihlásit do Outlooku. Vyzkoušet si to můžete právě pokusem o přihlášení do intranetu. Otevřete si stránku AMU, vpravo nahoře najeďte na "Přihlášení", zvolte "Intranet" a zadejte Vaše přihlašovací údaje do sítě AMU. Pokud jste tyto přihlašovací údaje zapomněli nebo je nemáte, prosíme, obraťte se na své lokální správce.

Chtěli bychom Vás ujistit, že už teď pro Vás připravujeme různé praktické návody a také dobrovolná školení, abychom Vám co nejvíce tento přechod ulehčili.

Další informace o migraci najdete na stránkách migrace.amu.cz.

Moc Vám děkujeme a vážíme si Vaší spolupráce!

 

Tomáš HOLÝ
Počítačové centrum

pc@amu.cz
+420 234 244 508

Pokud se Vám tato zpráva nezobrazuje správně, klikněte zde.

Přílohy
amu_microsoft365_mail_520x200.png